Pizza vegetariană cu aluat din faină integrală

Sunt extrem de fericită că la piaţă au apărut verdeţurile.

Spanacul îl folosim zilnic. Astfel bem smoothie cu spanac, mâncam salată cu spanac, supă cu spanac şi azi l-am folosit şi la pizza. Spanac, spanac  şi iar spanac…. În copilarie ştiam o singura posibilitate de a mânca spanacul: scăzut. Azi mă bucur din plin de el şi tare sper că trupul nostru se mai vindecă de o parte din bolile lui.

Pentru această reţetă aveţi nevoie de:

(Pt blat)

340 ml apă

600 grame făină de grâu integrală

2 linguri de miere

2 linguriţe de drojdie

5 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece

2 linguriţe de sare

(deasupra blatului)

6 ciuperci champignon

3 cepe verzi

o roşie sau suc de roşii (câteva linguri)

1 morcov

6 căţei de usturoi

o jumătate de ardei

o mână de spanac

o linguriţă busuioc

o linguriţă oregano

puţin piper

oţional: caju

Pentru a putea mânca pizza se framântă blatul din cele scrise mai sus. Eu l-am pus în maşina de facut pâine pentru că vroiam să căştig timp. Se poate frământa foarte foarte bine cu mâinile. După ce l-a frământat l-am întins în tava de la aragaz, unsă cu ulei şi am pregătit legumele şi frunzele.

Am aşezat morcovul, usturoiul, roşia,piperul, oregano şi busuiocul în robotul de bucătărie. Cu pasta obţinută am uns blatul.

Ciupercile, ardeiul, ceapa şi spanacul le-am tăiat şi le-am pus peste blat.

Opţional: Pentru că aveam o pastă de caju am ornat cu ea pizza (în loc de brânză)

Când toate au fost gata le-am introdus în cuptorul încălzit şi le-am lăsat aproximativ 25 de minute la treapta 5.

One thought on “Pizza vegetariană cu aluat din faină integrală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s